Home / Alimente Slabit / Gandirea pozitiva si stabilirea de obiective pentru slabire
Top 3 Produse pe Baza de Garcinia Cambogia din Romania

Gandirea pozitiva si stabilirea de obiective pentru slabire

Nu vei fi niciodata capabil sa respecti o dieta sanatoasa, un program de exercitii si un stil de viata sanatos, daca nu-ti stabilesti obiective precise si daca nu ai o perspectiva pozitiva asupra vietii. Felul in care gandesti despre tine insuti are un impact urias atunci cand vrei sa incepi si sa perseverezi in respectarea unei diete sau a unui program de exercitii fizice. Pe masura ce iti remodelezi corpul, trebuie sa iti revizuiesti si felul in care gandesti, vorbesti si actionezi.

Stabilirea de obiective realiste

Prima si cea mai importanta conditie de a avea o gandire pozitiva in legatura cu pierderea in greutate este stabilirea de obiective realiste. Daca nu stabilesti obiective realiste inca de la inceput, nu le vei putea indeplini, si in felul acesta ti se va parea ca nu esti in stare de nimic. Este important sa stabilesti obiective realiste pentru a le putea indeplini. Cand atingi un obiectiv pe care l-ai stabilit anterior, te vei simti mai bine cu tine insuti, vei fi motivat sa continui si vei sti ca nu ai muncit in zadar.

De asemenea, obiectivele contribuie si la imbunatatirea altor aspecte ale vietii tale. Ele te ajuta sa intelegi si sa faci o prioritate din ceea ce este important pentru tine. Spre exemplu, poti sa-ti faci un obiectiv principal din scaderea tensiunii arteriale sau din plimbatul cainelul cu doua ture de bloc in plus in fiecare seara. Obiectivele iti dau simtul claritatii si-ti vor permite sa te ingrijorezi mai putin in legatura cu ce ai de facut, putand pur si simplu sa actionezi.

Notarea obiectivelor

Noteaza-ti intotdeauna obiectivele. Fie ca sunt mari sau mici, pe termen scurt sau lung, legate sau nu de pierderea in greutate, trebuie sa ti le notezi. Nu e nevoie s-o faci intr-o maniera elaborata, poti sa-ti trimiti tie insuti un email, sa le adaugi calendarului de pe birou, sau pur si simplu sa pui un biletel undeva. Notandu-ti obiectivele, vei avea sentimentul ca inchei un contract cu tine insuti. Vei fi mai motivat sa le indeplinesti si vor exista sanse mai mici sa uiti de ele sau sa le ignori, asa cum fac majoritatea oamenilor care isi pastreaza obiectivele ca simple ganduri.

Fii precis

In loc sa spui „Trebuie sa alerg mai mult” noteaza-ti undeva “Trebuie sa alerg cu o tura mai mult in fiecare zi dupa munca.” Cu cat obiectivul tau e mai clar formulat, cu atat sansele sa-l indeplinesti sunt mai mari. Daca notezi un scop general de tipul „trebuie sa alerg mai mult”, vei putea intotdeauma sa mai amani putin si vei da prioritate altor lucruri: scoala, slujba, copii, sot/sotie etc. Stabileste un program si straduieste-te sa-l respecti.

Si mai ales, fii pozitiv! Obiectivele pe care ti le propui trebuie formulate intr-o maniera pozitiva. De exemplu, nu spune „Nu trebuie sa mai mananc M&Ms saptamana aceasta”. Poti formula astfel ”Saptamana aceasta  voi manca salata de fructe in loc de M&Ms.” Te vei simti mai bine daca-ti stabilesti obiective pozitive – si asta te va ajuta sa fii constant in respectarea lor.Avem pentru tine 20 de Arzatoare de Grasimi Noi care te pot ajuta la Slabire!

Viziteaza-ne pe site-ul nostru www.gradina sanatatii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*