Home / Nutritie si Slabire / Care este Greutatea Ideala ?
Top 3 Produse pe Baza de Garcinia Cambogia din Romania

Care este Greutatea Ideala ?

Inaltimea si greutatea ideala sunt doi factori care ne influenteaza felul in care gandim. De cele mai multe ori ne fortam sa ajunge la greutatea ideala fie prin cure de slabire, fie prin metode de ingrasare.

Te intrebi cum se calculeaza greutatea ideala? Este foarte simplu. In primul rand vei imparti varsta ta la 10 iar rezultatul il vei inmulti cu 0.9. Numarul obtinut,  il vei aduna cu dkiferenta dintre inaltimea ta in cm, minus 100. Astfel vei obtine greutatea ideala aproximativa pentru organismul tau.

Greutatea ideala

Acest termen este o notiune generala si el trebuie adaptat fiecarei persoane in parte in functie de activitatile pe care fiecare individ le practica. De exemplu, un culturist la inaltimea de 190cm nu este considerat ca fiind eficient la o greutate de 80 de kg, la fel cum o baleria la inaltimea de 165cm nu ar fi eficienta la o greutate de 55 kg.  Astfel ca pot aparea variatii despre greutatea ideala la femei si greutatea ideala la barbati luand in considerare activitatile pe care fiecare persoana le practica.

Este important de retinut ca cel mai simplu calcul al greutatii ideale de mai sus este informativ, acest lucru insemnand ca fiecare din noi vom determina aceasta greutate pe baza grasimii corporale prezenta pe organismul nostru. Procentul de grasime corporala trebuie sa fie intre maxim 16% si minim 7-8% din greutatea corporala.

In curand iti vei putea afla procentul de grasime corporala folosind Calculator Grasime Corporala.

Factori principali pt Greutatea Ideala la femei si barbati

Pentru a obtine greutatea ideala dorita, trebuiesc luati in considerare urmatorii factori:

  1. Alimentatia este cel mai important factor care afecteaza direct greutatea ideala atat la femei cat si la barbati. Macronutrientii asimilati de organism trebuie sa fie intr-o masura echilibrate astfel ca de-a lungul zilei trebuiec consumate proteine, carbohidrati precum si surse sanatoase de grasimi.
  2. Frecventa Meselor este deasemenea un factor important care afecteaza greutatea. Acestea ar trebui respectate cu strictete iar planul pentru o zi ar trebui sa includa cele 3 mese principale, mic dejun, pranz si cina si intre mese se pot servi si snack-uri usoare pentru a prelungi starea de satietate.
  3. Caloriile trebuiesc consumate cu masura si in functie de activitatea fizica pe care o vom efectua in acea zi. Daca in ziua respectiva avem de efectuat mai multa miscare sau avem programat un antrenament la sala de forta sau de aerobic, pentru a mentine greutatea ideala este indicat ca aportul de calorii sa fie echilibrat.
  4. Odihna poate influenta negativ greutatea corpului nostru astfel este mereu indicat sa avem o rutina de odihna bine definita pentru a evita dereglarile hormonale. Astfel este recomandat ca 8 ore de odihna zilnice pentru a atinge mai usor greutatea dorita.

Va dorim succes in obtinerea greutatii ideale si sa nu va dati batuti in urmarirea acestui tel!Avem pentru tine 20 de Arzatoare de Grasimi Noi care te pot ajuta la Slabire!

Viziteaza-ne pe site-ul nostru www.gradina sanatatii.ro

Ultimele Cautari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*